Origo+Tunga+-+Small+Medium+Large+-+Oslo+works+Edit-1920.png

Illustrasjon: Oslo Works arkitektstudio

Et bankende hjerte i en ny og levende bydel

Arkitektkonkurransen

Arkitektkonkurransen er gjennomført og vi i Trondheim Areal takker for alle bidragene. Vinneren ble Oslo Works. Her er de tre finalebidragene:

A-Lab - Origo Tunga
Oslo Works - Origo Tunga
Saaha - Origo Tunga

PropTechLAB

Vi gir studentene det nye hovedkvarteret PropTechLAB som blir et levende laboratorium, arena for undervisning og krysningspunkt mellom studier og næringsliv. Her vil studentene, selskaper og start-ups delta i utviklings- prosessen, og bli med å forme bydelen ved å teste sine ideer i praksis.

Om Orgio Tunga

Origo Tunga er navnet på byutviklingsprosjektet vårt som ligger på Tungasletta i Trondheim, 10 minutter fra sentrum.


I dag er Tungasletta og omegn preget av industri, jordbruk og storhandel, men over de neste årene skal det bygges 10 000 nye boliger i området. I sentrum av disse finner vi 67 mål store Origo Tunga, området vi skal utvikle til et bankende hjerte i Trondheims nye bydel.
 
Vår visjon er å gjøre Origo Tunga til Trondheims nye næringssentrum. I hjertet av den nye bydelen skal vi legge til rette for arbeidsplasser, verdiskaping og teknologiutvikling. I dag har vi 25 leietakere som jobber med alt fra møbler til bruktbil og industri.
 
For å gi våre trofaste og fremtidige leietakere unike muligheter til å utvikle seg, vil jobbe for å bygge kompetanseklustere. Det betyr at vi ønsker å samlokalisere bedrifter med komplementære forretningsmål, og legge til rette for samhandling og synergieffekter.
 
Når vi bygger nytt på Tunga, vil bærekraftige bygg være i fokus. Bygninger står for 40% av verdens klimagassutslipp, som eiendomsutvikler har vi et særskilt ansvar for å redusere dette. Derfor har vi som mål å halvere våre CO2-utslipp innen 2028!
 
Skal vi la næringsliv, teknologi og kompetanse blomstre må vi tilby lokaler som legger til rette for utvikling. Derfor lyste vi i 2020 ut en arkitektkonkurranse. Vinnerbidraget er kåret, og det markerer starten på byutviklingen vi nå skal gjøre sammen med kommunen og befolkningen.

PropTech

I 2020 knyttet vi oss til NTNU igjennom etableringen av PropTechLAB. Målet med PropTechLAB er å åpne dørene inn til bransjen for studentene, slik at vi kan lære av hverandre, og skape en inkubator for nytenkende selskaper.
 
Allerede nå har denne satsingen rukket å bære frukter. Det innovative teknologiselskapet Autility bruker våre bygg som sandkasse for utprøving og optimalisering av teknologien sin.
 
Fremover skal vi tilknytte oss enda flere nyskapende PropTech-selskaper. Det gir både oss og leietakerne muligheten til å ta i bruk banebrytende teknologi som kunstig intelligens, sensorteknologi og AR for å optimalisere bruk og utvikling av eiendom.